Gulv

Et gulv er et svært viktig element i et rom. Det er derfor det finnes en egen utdannelse for håndverkere som har gulv som spesialitet. Veggbekledning og gulvlegging er det Byggtapetserere som tar seg av. Opplæring av en byggtapetserer skjer normalt ved to år i videregående skole og to år i lære i bedrift. Læretiden i bedrift avsluttes med svenneprøve. Byggtapetserfaget ble skilt ut som eget håndverksfag i 1930, og tapetsering med ulike materialer er fortsatt en del av faget. I tillegg har nye områder som gulvarbeid med tepper av forskjellige stoffer, vinyl- og linoleumsbelegg blitt lagt til i fagområdet.

Bedriftene er organisert i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund, stiftet 1908, som gjennom Byggenæringens Landsforening (BNL) er tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Arbeidstakernes hovedorganisasjon er Fellesforbundet.

Kontakt byggtapetserer- og malerfirma Hans Fure for mer informasjon om legging av gulv.

Ulike gulvmaterialer

Teppegulv, gulv av linoleum og gulv av vinyl er vanlige materialer å benytte som gulvbelegg. I tillegg er parkett og andre tretyper velegnet som gulvbelegg. Byggtapetserer- og malerfirma Hans Furu er spesialist på overflatebehandling. Og det finnes ikke en overflate vi ikke kan behandle.

Når det gjelder tapetsering og overflatebehandling av våtrom er dette også tjenester vi utfører for våre kunder i Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland. Vi har lang erfaring i samarbeid med andre håndverkere, og kan også anbefale aktører vi har kun positive erfaringer ved omfattende arbeider. For oss er det viktigste at sluttresultatet skal bli bra, samtidig som prisene forholder seg som konkurransedyktige. Vi er dermed et fornuftig valg om man har behov for bistand med gulv i Oslo, Akershus, Hedmark eller Oppland. Vi kan også ta enkelte oppdrag i Telemark og Buskerud.

Ta kontakt om du ønsker vår hjelp med legging av gulv i Oslo, Akershus, Hedmark eller Oppland.