Laminatgulv

Laminatgulv er en gulvtype som minner om parkettgulv både i utseende og for enkelte modeller også i opplevelsen når man går på det. Det er tre fordeler med laminatgulv fremfor parkett som er verdt å trekke frem. Disse er:

  • Laminatgulv kan ofte legges over eksisterende gulv på grunn av lav tykkelse
  • Prismessig er laminatgulv som standard billigere enn parkettgulv (også under installasjon)
  • De aller fleste laminatgulvene er særdeles slitesterke, og trenger ikke ekstra behandling

Fordelen ved parkett er at laminatgulv kan ikke slipes. Allikevel har laminatgulv som standard en særdeles motstandsdyktig overflate som bevarer fargen og hindrer bleking fra lys og også tåler slitasje slik at behov for utskifting/sliping oppstår derfor ofte lenge etter man typisk ser dette behovet for parkettgulv.

Legge selv eller bruke profesjonelle?

Laminatgulv er lett å legge. Den lave byggehøyden gjør gulvet passende å legge ved renovering av gulv. Gulvet kan ofte legges direkte på eksisterende gulv, men sjekk at underlaget er jevnt og om dører behøver korrigering. Det kan fort bli dyrt å spare penger på å legge laminatgulv selv. Får du en faglært håndverker til å legge laminatgulvet selv er du sikker på at jobben utføres i henhold til god standard. Da er man sikker på at arbeidet blir utført på en estetisk måte.

Et laminatgulv er slitesterkt. Det er også lett å vedlikeholde. Derfor passer det godt i boliger med normal eller hard slitasje. Laminatgulv passer godt å legge på både elektrisk og vannbåren gulvvarme. Laminatgulv har en kjerne av høydensitetsplate (HDF). På kjernen legges et lag laminat, og det er mengden av aluminiumoksid i det øverste laget som avgjør hvor slitesterkt gulvet blir.

Ta kontakt om du ønsker vår bistand til å legge laminatgulv i Oslo, Akershus, Hedmark eller Oppland.

Vi kan også hjelpe til i Buskerud og Telemark.