Legge parkett

Å legge parkett er noe de aller fleste klarer med et tilfredsstillende resultat, men det er mange mulige fallgruver. Om du er klar over at du har ti tommeltotter, så bør du få en håndverker til å legge parketten for deg. De samme argumentene gjelder også for legging av laminatgulv.

Å legge parkett har blitt mye enklere på grunn av moderne klikksystemer. Disse har forenklet arbeidene for å få et godt resultat. Likevel har de forskjellige produsentene gjerne litt forskjellige systemer for hvordan gulvet skal settes sammen. Derfor er det ekstremt viktig å være nøye når du leser bruksanvisningen som følger med gulvet. Les den gjerne flere ganger før du setter i gang med å legge parketten.

Viktige ting å huske ved legging av parkett

Det første man bør gjøre ved legging av parkett er å sørge for at parketten er innpakket i plast. Dette for å være sikker på at parketten er fri for fuktighet, noe som kan gi store problemer senere. Er innpakkingen skadet bør du sende parketten tilbake til leverandøren. Er emballasjen brutt kan innsig av fukt forårsake problemer ved leggingen, eller sprekker i gulvet senere. Pakker som er skadet bør derfor returneres umiddelbart.

Hvis du finner et skadet eller ødelagt bord under legging, må du ikke legge det, da forhandleren ikke er ansvarlig for legging av defekte bord. Pakkene må lagres på plant underlag og strølagt. Strølagt vil si lagring med tynne tverrgående bordbiter mellom pakkene. I tillegg er det mange andre ting å tenke på som kan gi store problemer ved legging av parkett som først viser seg etter noen år.

Vi legger parkett i Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland

Selv om jobben med å legge parkett er overkommelig er det ofte både mer effektivt og større varighet på parketten dersom profesjonelle engasjeres for å legge parketten. Ofte når man legger parkett er det også ønskelig å få utført andre arbeider som tapetsering, maling, listverkslegging og annen overflatebehandling. Hans Furu har lang erfaring med dette og mye mer, og vi kan utføre oppdrag i Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland. Vi har også utført enkelte jobber i Telemark og Buskerud, og vårt motto er at ingen jobber er for små eller for store.

Ta kontakt om du ønsker vår hjelp med å legge parkett i Oslo, Akershus, Hedmark eller Oppland.

Med erfaring som strekker seg fra 1979 er vi et trygt valg, og våre priser er konkurransedyktige.